Zero Waste – innovativt og bæredygtigt

Zero Waste bevægelsen har vind i sejlene i disse år, hvor klimaforandringer tvinger os til at finde løsninger på at forbruge mindre, genbruge mere og lade mindst muligt gå til spilde. Du kan selv blive en del af Zero Waste bevægelsen ved at fokusere på at forbruge mindre og reducere dit affald i hverdagen.

Forbrug mindre

Det handler om at gøre op med dig selv, hvad du egentlig har brug for af produkter i din hverdag. Er der nogle steder, hvor du kan skære ned på dit forbrug? Kan du købe kvalitetsprodukter, som holder længere? Når du skærer din forbrug ned, så gavner det miljøet og os alle sammen. Jorden har trods alt begrænsede ressourcer, og derfor er det vigtigt, at vi sammen finder innovative løsninger på, hvordan vi kan blive mere bæredygtige i hverdagen. Især de unge har taget ideen om Zero Waste til sig.

Vi bliver innovative, når vi har brug for løsninger

Klimaforandringerne betyder, at vi skal være mere innovative for at finde holdbare løsninger, og vi skal nok løse udfordringen. Mennesker er nemlig gode til at være innovative, hvilket har vist sig gennem historien. Eksempelvis behøver du ikke at være tyndhåret, selvom det måske er arveligt i din familie. Du kan henvende dig hos specialisterne hos nordichair.com, som har innovative løsninger på, hvordan du kan få mere hår på hovedet igen.

Genbrug så meget som muligt

Du bør genbruge så meget som muligt i din husholdning og hverdag. Dermed reducerer du forbruget af ressourcer, og det gavner også pengepungen, at du ikke hele tiden skal ud og købe nyt. Tøj kan fx genbruges af flere børn i familien efter alder. Møbler kan også byttes, sælges eller købes brugt.

Reducer madspild

Lav en indkøbsliste over, hvad du har brug for at handle ind, før du træder ind i supermarkedet. Sådan undgår du at købe for store mængder mad. Frys evt. mad ned, eller gem rester i køleskabet, som kan spises senere eller i morgen.

Sorter dit affald

Du skal sortere dit affald, så det meste kan blive genbrugt igen. Måske finder du ud af, at du kan genbruge tomme syltetøjsglas, og du kan være opmærksom på at undgå produkter, som er pakket ind i plastikemballage og andet, som forurener miljøet. Brug stofnet eller en stor taske, når du handler ind, så du undgår at skulle købe plastikposer, som skader dyr og miljø. Tænk i det hele taget kreativt og innovativt i hverdagen – for miljøets skyld og for fremtiden.

kheera