Udvikling er vejen frem

Der er lang fra, at vi opfandt hjulet, og at det at spise med en gaffel blev almindeligt, men uden banebrydende innovationer gennem verdenshistorien, så var vi ikke, hvor vi er i dag. Romerne opfandt en fantastisk type af beton, der er grunden til, at langt de fleste af deres bygningsværker og broer stadig står den dag i dag. Kikkerten gjorde det muligt at skue langt ud i horisonten og også ud i verdensrummet, væk fra vores egen planet. Mange af disse opfindelser er noget, vi ikke tænker over i dag, eller også er det noget, der er blevet en selvfølge i vores hverdag.

Men det er ikke kun de historiske opfindelser, der har haft betydning for os alle. Der er kommet utroligt mange ting til i nyere tid, der har gjort vores hverdag enten lettere eller sjovere og nogle gange endda begge dele.

Vacciner og smartphones

Tidligere døde rigtig mange mennesker af sygdomme. Nu er der nogle af disse sygdomme, der er erklæret uddøde. De kommer ikke igen til at kræve menneskeliv. Der blev opfundet en vaccine mod kopper. Fordi så mange blev vaccineret på verdensplan, så er det sidste kendte eksempel på denne sygdom fra 1970’erne. Dem, der er født her eller tidligere, de har alle stadig arret på den ene overarm. De yngre har det ikke, for der er ingen grund til at vaccinere længere. En landevinding for menneskeheden.

I en helt anden boldgade er opfindelsen af smartphones. Fra at telefoner gik gennem omstillingscentraler, til at det var noget, du havde med i lommen, til at du brugte skærmen i stedet for et tastatur, var ikke noget, der gik så mange år på, når alt kommer til alt. Nu kan alle klæde sig ud i sjove Påske kostumer og tage telefonerne frem for at forevige det hele. Noget de færreste havde forestillet sig, da den første telefon så dagens lys.

Vores værdi er vores knowhow

Hvis der er noget, vi kan her i landet, så er det vores viden og innovation. Det er en af de ting, danskere gerne fremhæver om vores land, og det er ikke uden grund. Mange af vores produkter er kendt langt udenfor landets grænser, og det opnås kun ved at hylde det innovative. Hvis alting hele tiden kun bliver gjort, som det altid er blevet gjort, så rykker et samfund sig heller ikke. At gå i stå forhindrer os alle i at få de fantastiske ting som vacciner og bedre lægehjælp og de praktiske og sjove som smartphones.

Ved at give plads til at tænke udenfor boksen, åbner vi dørene for at finde på endnu flere nye og spændende ting. Reelt ved vi ikke, hvor vi lander, for forskning og opfindelser har altid en spændende idé med at føre en masse andet med sig også.

kheera