Innovation inden for tandpleje

God mundhygiejne og tandsundhed er ikke blot vigtigt for at passe på dine tænder. Det viser sig også, at det er vigtigt for det overordnede helbred. Der er forskning, der peger på, at der er en sammenhæng mellem tændernes sundhed og den overordnede sundhed. Af den årsag er det ekstra vigtigt, at du passer godt på dine tænder.

Forskning i sundhed

Der forskes i dag meget i sundhed, da det er dyrt for ethvert samfund, når borgerne er syge eller har et dårligt helbred. Det betyder mindre arbejdskraft til at holde samfundet og økonomien kørende. Du kan selv gøre meget for at opretholde et godt helbred, og der findes i dag mange retningslinjer for at vedligeholde og forbedre sundheden takket være enorme mængder forskning på netop dette område. Når det kommer til tandsundhed, benytter tandlæger de nyeste metoder til at efterse og behandle tænder, og du kan købe særlig tandpasta, specielle tandbørster og tandtråd som passer ekstra godt på dine tænder. Selvom du passer godt på dine tænder, er det anbefalelsesværdigt, at du får foretaget et eftersyn af dine tænder med jævne mellemrum. Det er altid lettere at forebygge problemer end at behandle dem.

Almene tandproblemer

Dine tænder bliver udsat for mange påvirkninger, særligt gennem den mad og drikke, du indtager. Nogle af de mest almindelige problemer er huller i tænderne, misfarvninger, mundtørhed, dårlig ånde og isninger i tænderne. Mange oplever isninger i tænderne på grund af følsomme tænder. Det kan både være generende og smertefuldt, og det kan begrænse indtaget af visse føde- eller drikkevarer. Isninger i tænderne er ikke farligt i sig selv, men det er en indikation for, at tænderne ikke har det godt. Det kan for eksempel være en indikation for, at den emalje, der beskytter tænderne, er slidt. Det er dog muligt både at forebygge og lindre dette problem.

Lindring af isninger i tænderne

Da vi i dag ved meget mere om mundhygiejne, er der også hjælp at hente for at forebygge og afhjælpe problemer med tænderne. Lider du af isninger i tænderne, bør du være ekstra opmærksom på din mundhygiejne. Du bør børste dine tænder grundigt og korrekt mindst to gange om dagen, og du kan benytte bestemte produkter, der er udviklet til at forstærke overfladen på dine tænder. Du bør også være opmærksom på det, du spiser og drikker, da visse syreholdige føde- og drikkevarer kan være med til at nedbryde emaljen på dine tænder. Glem heller ikke at opsøge din tandlæge regelmæssigt, så du undgår yderligere problemer og kan spørge ham eller hende til råds, så du bedst muligt passer på dine tænder.

kheera