Historien bag bobleplast

Vidste du, at bobleplast ikke oprindeligt blev opfundet til at beskytte indholdet i fx pakker? I denne artikel kan du læse om den fascinerende historie bag bobleplast.

Der er mange, som elsker bobleplast. Det er en sjov underholdning at “poppe” de små bobler i bobleplasten.

Bobleplast bruges naturligvis til at pakke skrøbelige ting ind i forbindelse med opbevaring eller transportering.

Men faktisk blev bobleplast oprindeligt opfundet til brug som en nemmere udgave af tapet. Kan du forestille dig at købe bobleplast hos https://www.familietapeter.dk/ og hænge det op på væggene?

Det var Marc Chavannes og Alfred Fielding, som i 1957 opfandt bobleplast. De gik efter at opfinde en ny form for tapet. Fielding og Chavannes forsøgte at skabe en maskine til produktion af tapet i plastikform. De to mænd brugte endda badeforhæng for at finde frem til den ønskede tekstur. Men skæbnen ville, at plastikken blev fyldt op med luftbobler.

Men opfinderne nægtede at hejse det hvide flag, og erkende et nederlag. I stedet kom de frem til et alternativ til deres opfindelse. Det førte altså til, at plastikken blev gjort til dækkende og beskyttende pakkemateriale, og resten er altså historie.

Sådan bruger du bobleplast

Er du sikker på, at du bruger bobleplast helt rigtigt? Det er ret simpelt, men alligevel, vil vi nævne det for en god ordens skyld. Bobleplast kommer med to sider. Den ene side er fyldt op med loftbobler, og den anden side er glat, og har ingen bobler.

Sørg altid for at lade boblerne vende udad, når du pakker dine skrøbelige ting ind i bobleplast. Det er den glatte side, som skal vende ind mod det, som skal beskyttes, så boblerne kan beskytte udenpå.

kheera