Latinske rødder

Ordet innovation har latinske rødder – som så mange andre ord og begreber, vi bruger i vores tid. Dette sprog, latin får en renæssance i disse år, og måske skyldes det, at vi er blevet bedre til at se værdien i det gamle, samtidig med at vi skaber nyt. I hvert fald kunne allerede de gamle romere skabe innovation og havde et ord for det.

Innovation betyder at forny noget, ændre eller introducere noget nyt, og på den måde har mennesket innoveret hele menneskehedens historie igennem – ellers var vi ikke, hvor vi er, og havde aldrig opfundet de mange ting og processer, der gør, vi kan leve et liv med komfort og teknologiske løsninger på mange af hverdagens udfordringer.

Men det er vigtigt at holde fast i, at innovation ikke er det samme som at opfinde ting og processer. Det kan godt være, at en innovativ proces ender med, at vi får opfundet en ny ting, men innovation som sådan omfatter hele processen omkring dette, ikke bare et eventuelt færdigt resultat. Opfindelser lander ikke foran fødderne af den geniale opfinder, men er i stedet et spørgsmål om om at gennemføre bevidste, strukturerede processer – det vi i dag kalder innovation.

kheera